Background

Alüminyum Dökümler

Alüminyum Dökümler

Alüminyum Dökümler

Alüminyum Dökümler, 19. yüzyılın sonlarında kullanılmaya başlanmış ve başlangıcından bu yana alüminyum endüstrisinin büyümesinde önemli bir rol oynamıştır. İlk ticari alüminyum ürünler, alüminyum metalinin getirdiği kendisine has özelliklerinden ve kullanışlılığından yararlanmak amacıyla mutfak eşyaları ve dekoratif parça üretiminde kullanılmıştır.

Alüminyum Döküm uygulamaları, çok çeşitli mühendislik ihtiyaçların gereksinimlerini karşılayabilmek için hızla genişledi. Sonraki yıllar boyunca, yeni alaşımlar geliştirme ve alüminyum dökümlerin fiziksel ve mekanik özelliklerinin karakterizasyonu, yeni ürünlerin geliştirilebilmesine altyapı hazırladı.

Dökümhaneler, alüminyum dökümleri yeni ticari ve teknik alanlarda kullanabilmek amacıyla çeşitli döküm prosesleri geliştirmişlerdir.

Günümüzde alüminyum alaşımlı dökümler, yaş kuma döküm, kuru kuma döküm, kompozit kalıba döküm, alçı kalıba döküm, hassas döküm, metal kalıba basınçsız döküm, düşük basınçlı döküm ve yüksek basınçlı döküm dahil olmak üzere tüm ticari döküm prosesleriyle yüzlerce kompozisyonda üretilebilmektedir.

Uygulamalar:
Alüminyum alaşımlı dökümler birçok uygulamada ekonomiktir. Otomotiv endüstrisinde, makine imalatında, çeşitli cihazların üretiminde, yapıların inşasına, pişirme kaplarında, elektronik ekipmanlar için kapaklar ve muhafazalar başta olmak üzere sayısız başka alanlarda kullanılmaktadırlar.