Background

Hassas Dökümler

Hassas Dökümler

Hassas Dökümler

Hassas Dökümde, genellikle balmumu olan tek kullanımlık bir kalıbın etrafına seramik bir bulamaç uygulanır ve tek kullanımlık bir döküm kalıbı yapmak için sertleşmeye bırakılır.

Hassas döküm kalıpları oluşturmak için iki farklı proses vardır. Seramik kabuk prosesi, diğer prosesin yerini alarak mühendislik uygulamaları için baskın teknik haline gelmiştir.

Hassas dökümün avantajları:
- Karmaşık parçaların üretilebilmesi
- Alaşım seçiminde özgürlük
- Hassas ve dar boyutsal toleranslar
- Prototip ve geçici kalıpların kullanılabilirliği
- Güvenilirlik
- Geniş uygulama alanı

Hassas döküm ana uygulama alanları:
Uçak motorları, Uçak gövdeleri, Yakıt sistemleri, Havacılık ve uzay sanayi, Füzeler, Yer destek sistemleri, Tarım ekipmanları, Otomotiv, Paketleme ve çemberleme ekipmanları, Bisiklet ve motosikletler, Kameralar, Bilgisayar bileşenleri, İletişim endüstrisi, İnşaat ekipmanları, Diş ve dişçilik aletleri, Elektrikli ekipmanlar, Elektronik, Radar, Savunma sanayi, El aletleri, Kuyumculuk endüstrisi, Takım tezgahları, Ulaşım ekipmanları, Metal işleme ekipmanları, Yağlayıcılı sondaj ve yardımcı ekipmanlar, Optik ekipmanlar, Paketleme ekipmanları, Pnömatik ve hidrolik sistemler, Protez cihazları, Pompalar, Spor ekipmanları ve eğlence ekipmanları, Türbinler, Tekstil ekipmanları, Otomotiv endüstrisi, Dizel motorlar, Vanalar, Tel işleme ekipmanları.